Tre bokideer til Italia-reisen

Sicilia er bakgrunnsteppet for to av bøkene som anbefales - her stranden ved Cefalù

Er du på utkikk etter noen bøker skrevet av italienske forfattere som du kan ta med deg på Italia-reisen din? Da er det bare å lese videre, for her gir Mikkel deg tre gode forslag til italienske bøker du kan ta med på ferien.

God tur og god leselyst!

Fordi jeg vil gå med bukser

Den første boken jeg vil anbefale deg å ta med heter Fordi jeg vil gå med bukser og er skrevet av en knapt 18 år gammel forfatter ved navn Lara Cardella. Den handler om Annetta som har et pågangsmot og en sterk lyst til å gjøre opprør mot de sicilianske mennenes oppfattelse av kvinner. Kvinner skal holdes nede med all makt, også ved bruk av korporal avstraffelse.

Hennes største ønske er å gå med bukser, et ønske hun forsøker å realisere ved å oppsøke et nonnekloster siden de der må ha på seg bukser under nonnedrakten! Et uskyldig kyss fra en gutt får hele Annettas familie til å støte henne ut. Hun blir erklært et ludder, og morens fordømmelse er langvarig og nødvendig for å få alle i landsbyen til å forstå at Annetta har vanæret familien.

Se alle våre ferieboliger og hoteller på Sicilia her

Fortellere fra sletten

I den andre boken jeg vil anbefale deg å ta med på ferien, Fortellere fra sletten av Gianni Celati, finner handlingen sted i det flate sumplandskapet langs Po-elva. Den ligger i Nord-Italia mellom Alpene og Appenninene, i et av de mest moderniserte og industrialiserte områdene i Italia.

Boken er et møte med mennesker og skjebner man – kanskje – kan treffe på den italienske Po-sletten. Noen av fortellingene er realistiske reiseportrett, de fleste fantastiske og eventyrlige, tilsynelatende hverdagshistorier med spor av fortidens myter og fabler. Mange av disse menneskene lever traurige, tomme skyggetilværelser som gir rom for ettertanke om hvor tom den moderne eksistensen kan være. Men det er også humor, satire og annet moro å hente. Hver fortelling skaper sitt helt eget, spesielle univers.

Forfatteren er én av Italias mest betydningsfulle nålevende forfattere.

Terrakottahunden

I den tredje boken jeg vil anbefale deg, Terrakottahunden av Andrea Camilleri, møter vi den sjarmerende, matglade kommissæren Salvo Montalbano som har sans for bøker og vakre, sensuelle kvinner, som mange tv-seere vil kjenne igjen fra svenske og danske skjermer der tv-serien basert på Camilleris bøker har blitt sendt.

Montalbano er en einstøing, en ensomme ulv som må holde ut med utålelige overordnede og holde styr på mindre begavede underordnede. Hans største frykt er pressekonferanser og å bli forfremmet. Hans kjæreste fra Nord-Italia mener at alle på Sicilia er sprø.

Denne gangen handler det om en mafiahistorie med alle de klassiske ingrediensene: mord, trusler, bestikkelser og korrupsjon. Mens de forsøker å løse saken finner politiet to mumifiserte lik i en grotte, der den tittel-nevnte terrakottahunden holder vakt. Denne mystiske saken interesserer Montalbano mer enn mafiaforbrytelser, som har en tendens til ikke å føre til noe – de forsvinner tilsynelatende med en gang de når høyere nivåer.

Forfatteren har blitt en av Italias største bestselgerforfattere. Hvis du kan italiensk og regner med å kunne lese boken på originalspråket bør du være forberedt på stor bruk av siciliansk dialekt og begreper.

Kunne du tenke deg å få flere gode bokideer til ferien din?

- klikk her og meld deg på nyhetsbrevet vårt
Tags fra artikkelen
Skrevet av
Mer fra Mikkel

Visste du at…

…parmesanosten Grana Padano i Italia fremstilles av indiske krigere? Det nokså velkjente...
Les mer

Skriv din kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli vist. Obligatoriske felt er merket med *