Unngå køene ved Brennerpasset – alternative veier til og fra Italia

Bilferie
Bilen er pakket og klar, og snart vender vi snuten mot Italia. Men hvilken vei er best å kjøre - Brennerpasset er ikke alltid den beste løsningen.

Nå er det endelig på tide å begynne å planlegge selve reisen frem og tilbake til «la bella Italia»; noe som er like spennende hvert år, spesielt siden jeg i tankene allerede sitter på terrassen med et glass vin i hånden og nyter været og utsikten. I år går ferden nemlig til Toscana der vi har leid et lite hus som heter Il Nido del Cu-Cu (gjøkeredet), og selv om huset kun har plass til to personer, har det en stor terrasse med utendørsbasseng, boblebad og en vidunderlig utsikt over dalen.

Vinmark i Toscana
Å komme ned til de vakre vinmarkene i Toscana er verdt hele den lange bilturen…

Så feriehuset vårt er på plass og vi skal nå planlegge reisen ned dit og hjem. Og det er nettopp denne delen som kan være en personlig utfordring for meg da det er så mye jeg vil se og gjøre på veien. I år har jeg allerede bestemt at jeg vil stoppe i noen av byene langs «Den romantiske veien» (Romantische Strasse) eller i noen av de typiske østerrikske alpebyene der jeg kan høre kubjellenes muntre, klingende ferd mod høydedragene.

Hvilken vei skal vi ta?

Med lang erfaring bak oss som bilister gjennom Europa pleier det å stå temmelig klart for oss hvilken vei vi skal ta og hvor vi skal overnatte. Vanligvis ville det vært slik at vi – når vi skal til Italias østlige eller sentrale del -pleier å ta en overnatting rundt Innsbruck før vi drar videre gjennom Brennerpasset, slik at vi passerer den hyggelige Gardasjøen. Slik blir det også i år, men vi planlegger å ta en annen rute hjem ettersom vi både har hørt og lest om de strenge grensekontrollene som utføres mellom Italia og Østerrike for tiden, og de ventetidene som kan oppstå i forbindelse med dette.

Biltrafik
For å unngå eventuelle køer ved Brennerpasset kan det være en god idé å kontrollere alternativa veiar.

Les også vår populære artikkel om ti ting du må huske når turen går til Italia her

Derfor har vi valgt å kjøre hjem langs Tysklands østlige side opp mot Skandinavia. Vi kommer til å kjøre gjennom den vakre italienske regionen Friuli Venezia Giulia og byen Udine og videre opp mot Østerrike (Villach och Salzburg), før vi fortsetter mot München, Nürnberg, Leipzig, Potsdam og opp mot Berlin. Denne ruten blir ca. 16 mil lengre for vår del, men vi er ikke tålmodige nok til å sitte stille over lengre tid.

Synes du det er en for lang omvei kan du alltids teste den gamle Brennerveien, men risikoen for at det ikke bare er deg som har tenkt på dette kan være ganske stor, og vi vil hvert fall ikke ta sjansen på det. Det er selvfølgelig også mindre landeveier du kan ta, både vest og øst for passet. Men på den andre siden vet vi jo heller ikke hvordan grenseovergangene kommer til å bli der, så det beste er kanskje å planlegge slik at man har god tid og benytte anledningen til å nyte den storslåtte naturen denne delen av Europa har å by på.

For å holde deg oppdatert kan du alltids besøke http://www.autobrennero.it/it/

Tags fra artikkelen
Skrevet av
Mer fra Marie B.

Bo midt i smørøyet i Liguria med fjell, utsikt og strand

De fleste er etterhvert vant til å måtte gi avkall på noen ferieønsker...
Les mer