Visste du at…

Peterskirken og Tiberen
Ved hjelp av en app kan iPhonen din finne frem til kirker i Roma, som f.eks. Peterskirken som her kneiser frem over elva Tiberen.

… iPhonen din kan hjelpe deg rundt i jungelen av kirker i Roma?

Hender det at du går deg vill i jungelen av kirker i Roma kan iphonen din og da spesielt en app kalt iR Churches hjelpe deg. Appen inneholder nemlig en katalog over 270 av hovedstadens kirker som du altså kan konsultere og dermed få identifisert de mange forskjellige arkitektoniske vidunderne du møter på din vei i Roma. Appen rommer også forslag til 29 forskjellige kulturelle ruter du kan begi deg ut på i Roma. Hvis du ikke har en iPhone kan vi anbefale deg å skaffe en god guidebok!

…de sardiske husmødrene bruker tusjlokk på kjøkkenet?

Sardinia er kjent for sitt kjøkken med smørdeig, kaker og brød. Og ikke nok med at søtsakene smaker, de skal ifølge sardisk tradisjon også se flotte ut. Og for å lage border, blondekanter, hullmønstre m.m. i bakverket har de sardiske husmødrene brukt fantasien til å finne hverdagslige redskaper som kan skape nettopp hullmønstre, blondekanter m.m. i kakedeigen. Og da bruker de blant annet lokkene fra vanlige tusjer til å lage avtrykk med i kakene deres.

Konditori i Italien
Det sardiske kjøkkenet er kjent for sine søtsaker, men visste du at de sardiske husmødrene går ekstra langt for å få kakene til å se gode ut?

…at mange italienske hus ikke har husnumre?

Mange italienske hus har ikke veinavn og husnummer i motsetning til det vi er vante med. F.eks. kunne en adresse vært «SS53 Mattinata-Vieste km 9.00». Det betyr at stedet man leter etter ligger 9 km fra hovedvei SS53 når man kommer fra Mattinata. Mer presist blir det dessverre ikke.

Tags fra artikkelen
,
Skrevet av
Mer fra Mikkel

Visste du at…

…røde snutebiller ødelegger mange av Italias palmer? Siden 2005 har en rød...
Les mer

Skriv din kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli vist. Obligatoriske felt er merket med *