Visste du at…

Parmesanost
Det italienske søsterproduktet til parmesanosten Parmigiana Reggiano, Grana Padano, fremstilles ikke lenger av italienerne, men derimot av 3000 indiske krigere.

…parmesanosten Grana Padano i Italia fremstilles av indiske krigere?

Det nokså velkjente italienske søsterproduktet til parmesanosten Parmigiana Reggiano, Grana Padano, fremstilles ikke lenger av italienere, men derimot av 3.000 indiske krigere fra Sikh-stammen, som for noen år siden reiste fra Punjab i India til Cremona i Italia for å videreføre dette gastronomiske symbolet. Årsaken er ganske enkel: håndverkets fedre har nådd pensjonsalderen, og de unge italienerne vil ikke arbeide i melkeindustrien.

…Michelangelo var i lommen på høytstående kardinals høyre hånd?

Michelangelo skylder karrieren sin i Roma til et småkriminelt forslag som kom fra en venn i Firenze. Michelangelo skulle skape en marmorstatue, begrave den i jorda og senere selge den som antikk. Kjøperen var kardinal i Roma og kunstkjenner, og han gjennomskuet deres lille plan. Under påskudd av å ville returnere statuen sendte han sin høyre hånd, Jacopo Galli, til Firenze. Kardinalen hadde nemlig også gjennomskuet talentet bak statuen og fikk dermed Michelangelo til Roma og Vatikanet. Hva som skjedde videre sier seg selv.

Interessert i flere fakta om Italia?

Visste du f.eks. at Italieas korteste vei kun er fem meter lang? Eller at man kan få bot for å fôre duer i den toskanske byen Lucca? Les mer om disse to italienske faktaene her.

Tags fra artikkelen
,
Skrevet av
Mer fra Mikkel

Visste du at…

…Sardinia er et av de områdene i verden hvor folk har høyest...
Les mer

Skriv din kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli vist. Obligatoriske felt er merket med *